Wereldse koffie - deel 4

Europa en Azië liggen nu achter ons. Door naar de volgende continenten. We gaan van Japan naar 'Down Under', door naar de VS en zo naar de geboorteplaats van de koffieplant, namelijk Afrika, en met name dan Ethiopië.

Lees meer »

Wereldse koffie - deel 3

Hallo en leuk dat je er weer bent! In deze blog gaan we de Orientaalse wereld verkennen. Te beginnen in Turkije en zo door naar Japan! Met wat tussenstops natuurlijk!

Lees meer »

Wereldse koffie - deel 2

Welkom terug! In mijn vorige blog kon je lezen over de absolute Dont's in de koffie-etiquette en over de oer-Hollandse filterkoffie. Deze blog blijven we redelijk dicht bij huis, in Europa. We gaan op bezoek bij de Fransen, houden even een siësta in Spanje en gaan dan door naar de Italianen.

Lees meer »

Wereldse koffie - deel 1

Koffie is, net als thee, een drank die over heel de wereld gedronken wordt. Of je nou in Azië bent of in het zuiden van Afrika. Koffie staat overal op de kaart. Maar is het overal hetzelfde? Zo is het in Italië bijvoorbeeld echt een taboe om een cappuccino te bestellen na 11 uur in de ochtend. Terwijl wij Nederlanders juist graag heel de dag door cappuccino's drinken.   Via deze blog zal ik jullie wat meer wijsmaken over de verschillende Do's en Dont's die over de wereld gelden!

Lees meer »

Wanna hear a Joke?

Wil je een grap horen?...Decafé! Deze grap wordt veel gemaakt in de koffie-wereld. Decafé is toch een beetje een taboe onder veel koffieliefhebbers. Want waarom zou je dat drinken? De cafeïne is toch waar het om gaat? En hoe maak je het eigenlijk?

Lees meer »

Take it slow!

Haast. iets wat tegenwoordig iedereen heeft. Ik merk het aan de mensen die aan het winkelen zijn, aan de flexwerkers die hier werken, en aan vrienden en familie. Iedereen heeft haast en weinig tijd. Daarom is het juist belangrijk om je momenten te pakken om het even wat rustiger aan te doen en te genieten van de kleine dingen. Zoals bijvoorbeeld genieten van een hele mooie koffie!

Lees meer »

Versprekingen

Iedereen die wel eens wat besteld in een restaurant heeft soms wat moeite met het uitspreken van bepaalde gerechten of dranken. Zo kan een Carpaccio ineens 'kasparaasio' heten, of heeft u ook wel eens gehoord van een Kwieneona-salade (Quinoa)? Vanochtend bestelde iemand nog een 'totsi'. En soms hebben we ook Pininanies (Panini's) op de kaart staan. En als gebak van de dag was de 'aardbei-Bavravra' ook heel populair. Het is ook wat hoor, al die rare namen. Niks voor ons nuchtere Hollanders! En ja ook in de koffiewereld heb je dit soort versprekingen...

Lees meer »

My worst Enemy

Iedereen heeft wel eens iets dat tegenzit, of wat niet helemaal gaat zoals je het wilt. Of het nou op je werk is of gewoon thuis. Er is altijd wel iets waarvan je denkt waarom lukt mij dat nooit en die ander wel? Bij mij is dat de Cold Drip. Een manier van ijskoffie zetten....oftewel, My Worst Enemy....

Lees meer »

Liefdewerk

Werken in de horeca is liefdewerk wordt er wel eens gezegd. En het klopt. Elke dag weer met veel plezier je gasten een goed gevoel geven is best lastig. Want je gaat tot het uiterste om ze de mooiste beleving te geven.  Een kok maakt zijn mooiste gerechten, de dame in de bediening doet haar uiterste best voor de beste service, en een Barista zorgt voor het perfecte kopje koffie om even te genieten. Daarom is het ook leuk om waardering van je gasten te horen. 

Lees meer »

Plantje

Alles heeft een begin. Zo ook dit kleine koffieplantje dat ik gisteren tegenkwam in een tuincentrum. Ik zal eerlijk zijn, groene vingers heb ik absoluut niet. Het schijnt dat je ergens beter voor zorgt als je het een naam geeft. Dus ik noem hem "Plantje".

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb